Postanite dedek Mraz ali Božiček otrokom v stiski

Foto: Otroci, ZPM Pisma Dedku Mrazu ali Božičku Foto: Otroci, ZPM Pisma Dedku Mrazu ali Božičku Foto: Otroci, ZPM Pisma Dedku Mrazu ali Božičku Foto: Otroci, ZPM Pisma Dedku Mrazu ali Božičku Foto: Otroci, ZPM Pisma Dedku Mrazu ali Božičku Foto: Otroci, ZPM Pisma Dedku Mrazu ali Božičku Foto: Otroci, ZPM Pisma Dedku Mrazu ali Božičku Foto: Otroci, ZPM Pisma Dedku Mrazu ali Božičku Foto: Otroci, ZPM Pisma Dedku Mrazu ali Božičku
Tudi letos bomo z vašo pomočjo obdarovali otroke v stiski in jim poskusili uresničiti želje, ki so jih zapisali v pismih dedku Mrazu ali Božičku. Nekateri so ogovarjali tudi Miklavža ... V članek sproti vpisujemo, kateri otrok je že našel svojega dobrega moža ...
Oglej si celoten članek

Pisemca so pisali in risali otroci pod okriljem Zveze prijateljev mladine. Otroci so vseh starosti, nekateri med njimi živijo pri rejniških družinah, nekateri so huje bolni, vsem pa je enotna finančna stiska. Ker gre za ranljivo skupino otrok, smo jim v uredništvu spremenili imena, v pismih smo jih izbrisali, oziroma objavili le dele slikic in pisemc, kjer ni njihovih pravih imen.

Na dnu članka lahko prebirate pisemca, kjer so se otroci izpovedali dedku Mrazu ali Božičku.  Vsak izmed vas si lahko izbere otroka, ki ga bo obdaroval. V izogib podvajanju daril, svoj namen in ime ter številko otroka (Ž-1 do Ž-25) pošljite elektronsko sporočilo na anja.scuka@zurnal24.si in počakajte odgovor oziroma potrditev. Podrobnejša navodila o oddaji darili pa vam bomo poslali po elektronski pošti.

Velike in male želje

Otroci so se pri pisanju želja prepustili domišljiji. Nekatere želje so skromne, drugi si želijo veliko stvari. Če se doličite in postanite dobri mož enega od otrok, obdarujte po občutku in svoji zmožnosti, dovolj je že eno darilce, da mu pričarate nasmeh in polepšate praznike. 

Spodaj so prepisana pisemca in želje otrok. V članku ob imenih otrok bomo sproti pisali, kdo od otrok je že našel svojega dedka Mraza ali Božička. 

Foto: Otroci, ZPM Pisma Dedku Mrazu ali Božičku Pisma dobremu možu

Jan, 10 let, Ž-1 (JAN JE ŽE NAŠEL SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi dedek Mraz!
Lepo te pozdravljam. Moje ime je Jan, star sem 10 let, ki sem jih dopolnil v oktobru. To leto sem bil priden. Mamico, očka in bratca sem poslušal. Tudi sem se malo prepiral z bratcem. Moje želje so take: želim si sladkarije ker mi mami včasih ne dovoli. Pa želim si majčko spider-man, moja številka je 140. Pa tudi Lionel Messi obleko, ker mi je to cool. Zelo veseli fant sem, pošiljam ti velike pozdrave in upam, da mi prineseš darilce. Komaj čakam v naprej se ti zahvaljujem.

Peter (Janov bratec, v njegovem imenu piše mama), 5 let, Ž-2 (PETER JE ŽE NAŠEL SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi dedek Mraz,
Lepo te pozdravljam, moje ime je Peter, star sem pet let. To leto sem bil zelo priden. Mamico, očka in bratca sem poslušal in ubogal, tudi včasih malo nagajal… Moje želje so take: želim si dosti sladkarij, ker mi mami včasih ne dovoli. Želim si obleko od Spider-mana, moja številka je 128. Želim si tudi superge, ki se svetijo in ker z njimi hitro tečeš, moja številka je 32. Sem zelo vesel fant, rad se igram in zelo se veselim decembra, ker takrat pridete vi moj dragi dedek Mraz … Pošiljam ti velike pozdrave in upam, da mi to prineseš, komi čakam. Zraven ti pošiljam še mojo risbo, lepo pozdravljen, Peter.

Mija, Ž-3 (MIJA JE DOBILA SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček,
želim si, da bi dobila nogometno žogo, in si želim ogrlico, belo oblekico in sanke. Hvala, rada te imam

Timi, Ž-4 (TIMI JE ŽE NAŠEL SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi dedek Mraz, želim si avto na daljinca in lego kocke. Želim si še čevlje številka 35,36 za zimo. Zelo si prijazen, tvoj Timi.

Neža, Ž-5 (NEŽA JE ŽE NAŠLA SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček. Želim si, da bi bila moja družina in sorodniki srečni. Upam, da mi boš to željo lahko izpolnil, ker drugače bo moje življenje nesrečno in žalostno. Rada bi tudi volno. Zato ker ko pridem iz Kranjske Gore, me bo babica naučila štrikat. Tako da ti bom to ali naslednje leto spletla šal, kapo in rokavice. To ti zagotovo obljubim, te želje bi bila zelo srečna.

Eva, Ž-6 (EVA JE ŽE NAŠLA SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček
Letos si želim knjigo Grozni Gašper na hitro obogati in Grozni Gašper se maščuje. Hvala, Rad ate imam 

Manja, Ž-7 (MANJA JE ŽE NAŠLA SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček
Za božič si želim lego kocke lego friends. In še en pok nalepk. Pa tudi da bo moja družina srečna. Rada te imam.

Ivo, Ž-8 (IVO JE ŽE NAŠEL SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček
Božiček, letos sem se potrudil, da sem bil priden, kakor vsako leto. Ker vem, da si mož, ki izpolnjuje želje, si res že zelo dolgo želim namizno igro monopoly. Mogoče še nekaj sladkarij in malo pomaranč za izpolnitev tvoje želje. Se že vnaprej zahvaljujem, tvoj občudovalec. Ps: Prinesi sneg.

Andrej Ž-9

Želim si monopoly, Lego star wars, nogometno žogo. Dragi Božiček zelo te imam rad.

Foto: Otroci, ZPM Pisma Dedku Mrazu ali Božičku Jaka Ž-10 (6 let) (JAKA JE ŽE NAŠEL SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček, želim si letalo na daljinca (ps Jaka še ne zna pisati) 

Pika Ž-11 (10 let) (PIKA JE ŽE NAŠLA SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček!
Želim si: igračko psička, nogavice številka 33, majico številka 140 in čevlje za mamico. Vesela bom tvojega obiska in darila. Komaj čakam sneg, prinesi ga prosim! Hvala, rada te imam

Sofija Ž-12

Dragi dedek Mraz!
Tudi to leto sem bila zelo pridna in se celo leto veselim tvojega obiska. Zelo si želim komplet za kaligrafijo, 30-delni, slikarski kovček za umetnike, 174-delni komplet in kovček z namiznim slikarskim stojalom 51-delni komplet. Vse to se dobi v Lidlu. Hvala, da si prebral to pismo in veliko bi mi pomenilo, če bi se ta želja ureničila s slikartsvom se ukvarjam že eno leto in bi se rada profesinalno ukvarjala s tem.

Rok Ž-13

Dragi Božiček, želim si, da bi dobil uro Lego tehnic.

Tia Ž-14 (TIA JE ŽE NAŠLA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi dedek Mraz
Želim si igračo mucko, fluomastre, barvice, hišico za Barbi, Barbi, šminko in elastike. Zahvaljujem se ti vnaprej

Tjaša Ž-15 (6 let) (TJAŠA JE ŽE NAŠLA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi dedek Mraz!
Želim si labelo za ustnice, barvice, flomastre, šalco, hišico za barbi in še barbi. Hvala dedek Mraz, pričakujem tvoj obisk in darila.

Laura, Ž-16 (LAURA JE ŽE NAŠLA SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček
Za božič si želim novo peresnico, kakšno lepo zapestnico in ogrlico z uhani, zvezek, barvice in flomastre. Želim si še takšnega smešija :) Rada te imam

Jakob Ž-17 (JAKOB JE ŽE NAŠEL SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi dedek Mraz, želim si avijon na daljinca, da se bom igral, če mi boš ureničil, bom priden. Zahvaljujem se ti za darilo in rad te imam, (Jakob je Otrok s posebnimi potrebami)

Dejan Ž-18 (DEJAN JE ŽE NAŠEL SVOJEGA MIKLAVŽA)

Pismo za Miklavža
Za Miklavža si želim avto na daljinca. Upam, da bo kmalu prišla zima da mi prineseš darilo. Hvala, lep pozdrav. Rad te imam.

Matjaž Ž-19 (MATJAŽ JE ŽE NAŠEL SVOJEGA MIKLAVŽA)

Dragi Miklavž, želim si pištolo za zeleno sluz. Zares je huda. Zelo prijazen si hvala. (Matjaž je otrok z motnjami v duševnem razvoju)

Foto: Profimedia Darila Nejc Ž-20 (6 let) (NEJC JE ŽE NAŠEL SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček, prosim, da mi prineseš avtomobilček. Zelo bom vesel. Rad te imam, zelo. (Nejc slabo piše in težko govori) 

Daniel Ž-21 (DANIEL JE ŽE NAŠEL SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Želim si žogo, 7, in želim si veliko zdravja in veselja. Hvala zelo si prijazen, hvala za darilo!

Domen Ž-22 (DOMEN JE NAŠEL SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček, želim si veliko škatlo iz lego kock z vlakcem in žogo za nogomet. Dragi Božiček, rad te imam.

Sandi Ž-23

Dragi Božiček. Želim si tri otroške in eno odraslo karto za smučanje. Ker si zelo želim iti smučat. Škoda je samo, ker ati ne gre, mami bo šla. Hvala

Niko Ž-24 (NIKO JE ŽE NAŠEL SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček, želim si prosim šah, ki stane manj kot 20 evrov. Dragi Božiček prosim usliši moje prošnje.

Aljaž Ž-25 (ALJAŽ JE DOBIL SVOJEGA BOŽIČKA)

Jaz si zaželim eno uro od Mamuta in njegove prijatelje. Tudi si zaželim ene lego kocke, to je vse. Dragi Božiček, ti si najboljši.

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:29 8. Marec 2017.

    g. Dušan nisem politično usmerjen bil, nisem in ne bom, ker politika je velika prasica. Toda, ker ni vse belo …

  • 14:19 7. December 2016.

    Ali ni Cmerarja in njegove ritolizniki nič sram da nekateri v sloveniji žiivijo v taki revščini,da nemorejo svojih otrok vsaj …

  • 11:36 7. December 2016.

    Super ideja! Bravo! Letos bom dedek Mraz :)...<br />To je novica, ki lahko dalj časa krasi vašo prvo stran.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.