Potrebujemo pozimi več spanja?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ali potrebujemo pozimi več spanja? Preberite, zakaj zjutraj ne morete vstati iz postelje.
Oglej si celoten članek

Pozimi smo ljudje praviloma res bolj utrujeni, počasni in z manj energije. To je nekaj običajnega. Ni pa res, da potrebujemo v zimskih mesecih več spanja.

Naši občutki utrujenosti so najbrž povezani s temačnim zimskim vremenom, saj z manj sončne svetlobe naši možgani proizvajajo več melatonina, hormona spanja.

Kako si pomagamo 

Temu se lahko upremo s pogostejšimi sprehodi v sončnem vremenu in z večjo količino svetlobe v našem stanovanju. Razgrnite zavese in pustite, da bo vaš dom čim bolj osvetljen.

Poskrbite, da boste s hrano v telo vnesli čim več vitamina D. V prehrani ga najdemo v ribjem olju, sardinah, lososu, tuni, mleku in mlečnih izdelkih. Gibati se morate kljub mrzlemu in vlažnemu vremenu, saj boste tako sproščali stres in imeli višjo raven energije. Pozimi bodite aktivni in ne popustite zimski utrujenosti ter otožnosti.

Foto: Shutterstock Sončen zimski dan

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.