Pozor, ne jejte tega česna!

Foto: Shutterstock česen
V česnu so odkrili previsoke vsebnosti kadmija.
Oglej si celoten članek

"Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani pridelovalca, Srečko Pesek, Rošnja 11, 2205 Starše, obveščena o izvajanju umika oziroma odpoklica česna sorte Garcua," so sporočili z uprave. 

V česnu so namreč ugotovili previsoko vsebnost kadmija (Cd), ki je strupena in zelo rakotvorna snov, pri kronični izpostavljenosti pa so najpogostejše posledice na pljučih in ledvicah.

"V kolikor ste omenjeni izdelek kupili in ga še niste porabili, priporočamo, da ga ne zaužijete ampak ga vrnete na mesto prodaje," dodajajo.

Magazin Ste vedeli, da česen zmore tudi to?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.