Pozor, ne kupujte tega izdelka

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V izdelku nevarni formaldehid.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorat RS je od Evropske Komisije, preko sistema RAPEX prejel obvestilo o kozmetičnem izdelku za ravnanje las, ki vsebuje, v tovrstnih izdelkih prepovedan, formaldehid, kar lahko povzroči tveganje za zdravje.

"Izdelek se prodaja v spletni trgovini Amazon in je lahko dostopen tudi slovenskemu potrošniku. Če ste omenjeni izdelek kupili, svetujemo, da ga ne uporabljate in ga vrnete prodajalcu," sporočajo. 

Formaldehid draži kožo, oči in sluznico dihal

Povzroča alergije in je zato v standardnem naboru testnih alergenov. Ljudje, ki so alergični na formaldehid, bi se morali izogibati vsem snovem, iz katerih se sprošča.

Je brezbarven plin ostrega vonja, najdemo ga v pohištvu, talnih oblogah, izolaciji in kozmetičnih izdelkih. Prisoten je v izpušnih plinih, tobačnem dimu, v ozračje se sprošča med požari in je sestavni del smoga.
 

Podatki o izdelku: 

Foto: Zdravstveni inšpektorat RS Ime izdelka:    G.HAIR SmoothingTreatment (komplet izdelka za ravnanje las, s šamponom in masko za lase)
Tip/model:    2 Tratmiento Antivolume, Treatment: L.13997
Proizvajalec:    neznan
Prodaja v EU:   spletna trgovina Amazon, Brazilian Hair Products, London, Velika Britanija

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.