Pozor, ne kupujte tega izdelka

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sestavina je alergena snov, ki predstavlja tveganje za zdravje
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorat RS obvešča o odpoklicu barve za lase Color Erbe, francoskega proizvajalca. Analize vzorca  te naravne barve za lase Color erbe temno kostanjeva vijolična so pokazale, da vzorec vsebuje prepovedano barvilo o-fenilendiamin.

Sestavina je alergena snov, ki predstavlja tveganje za zdravje. Komplet vsebuje poleg barvne kreme tudi regenerator, ki vsebuje mešanico Methylchloroisothiazolinone (and) Methylisothiazolinone, ki je dovoljena le v izdelkih, ki se izperejo. Navodilo za uporabo na tem izdelku navaja, da se izdelek ne izpere. Izdelek ni skladen z Uredbo o kozmetičnih izdelkih 1223/2009/ES.

Gre za nekaj izdelkov iz stare proizvodnje, ki jih je prodajalec umaknil in odpoklical.

Podatki o izdelku:

  • Ime izdelka: Barva za lase Color Erbe, castano scuro violino 34
  • Ident. podatki: stara proizvodnja iz leta 2011 (154/11)
  • Proizvajalec: Althea S.r.l. Amasona Paliano (FR)
  • Distributer: Natur sens d.o.o, Ložice 28, 5210 Deskle

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.