Pozor, ne kupujte tega izdelka, v njem močno alergene snovi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Odpoklic kane za obrvi.
Oglej si celoten članek

Zveza potrošnikov Slovenije ( ZPS) obvešča o odpoklicu izdelka, ki ni skladen z uredbo o kozmetičnih izdelkih. "Opravljene analize vzorca kana za obrvi AS-brows so pokazale, da vzorec vsebuje preseženo vsebnost p-fenilendiamina, p-aminofenola in m-aminofenola. Na seznamu sestavin ni naveden m-aminofenol dokazan z analizo," navajajo. 

Foto: Zdravstveni inšpektorat RS

Podatki o izdelku
Ime izdelka: Kana za obrvi AS-brows Brow srednje rjava

Ident. podatki: Batch No. 140A, 1/2022
Proizvajalec: Indus cosmeceuticals Indija
Distributer: AS-Lashes , Kidričeva ul. 17, Žalec
Prodaja: po spletu

ZPS svetuje
V primeru, da imate to barvo doma, je ne uporabljajte. Lahko jo vrnete v trgovino kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje ( NIJZ) navajajo, da je na primer p-fenilendiamin potencialno mutagen, rakotvoren, predvsem pa je moćgno alergen ter škoduje delovanju živčnega sistema. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:34 27. November 2019.

    a še tu se vam gre za klike, napišite v nasloviu za kateri izdelek gre, če ste dobronamerni.

  • 13:37 26. November 2019.

    MORALI BI VSE PREVERJAT 2 X KOT PRI HOFERJU

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.