Pozor, ne kupujte tega izdelka, v njem visoko alergena snov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sestavina je visoko alergena snov in na izdelku ni opozoril, ki so v skladu z zakonodajo, so zapisali na inšpekciji.
Oglej si celoten članek

Foto: Zdravstveni inšpektorat RS Zdravstveni inšpektorat RS obvešča o novem odpoklicu nevarnega izdelka. V črni kani blagovne znamke Mayuri Henna, distributerja SARIKO, so namreč analize vzorca pokazale visoko p-fenilendiamina, ki pa ni naveden med sestavinami. "Sestavina je visoko alergena snov in na izdelku ni opozoril, ki so v skladu z zakonodajo, potrebna ob vsebnosti te sestavine. Prav tako ni upravičena navedba naravna barva, ker izdelek vsebuje p-fenilendiamin. Izdelek vsebuje tudi preseženo vsebnost mikroorganizmov, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje ob kontaktu z očmi ali poškodovano kožo," pojasnjujejo na inšpekciji. 

Izdelek je prodajalec umaknil in odpoklical, potrošnikom, ki so omenjeni izdelek  kupili svetujejoo, naj ga ne uporabljajo in ga vrnejo prodajalcu.

Podatki o izdelku:

Ime izdelka: Mayuri Henna Natural Black v 30 g pakiranju
Ident. podatki: natural black, MON- CCRR, 1AR-0018 , REG.No. 1069611 MFG.LIC No.:32/2/2013
EAN koda: 8904242800010
Proizvajalec: MAYURI HERBAL CARE Pvt.Ltd, Mumbai-400053, India
Distributer: SARIKO, d.o.o., Ptujska 11, 1000 Ljubljana

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.