Pozor, novi odpoklic izdelka zaradi nevarne snovi

Foto: Profimedia
Presežena koncentracija migracije bora.
Oglej si celoten članek

Podjetje Unika TTI je iz prodaje odpoklicalo maso Slime neon Unikatoy v lončku kitajskega proizvajalca Zheijang Hongbo Toys. V igrači so ugotovili preseženo vrednost koncentracije migracije bora, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje.

Serijska oznaka izdelka je 25155, lot številka pa 902211/1803. Podjetje kupce prosi, da izdelka ne uporabljajo in naj ga vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške ali zamenjali za ustrezen artikel.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko kupci obrnejo na podjetje Unika TTI, Volaričeva ulica 1, Postojna, jim pišejna info@unikatoy.si ali jih pokličejo na številko 05 700 00 00.

Svinec Pozor, nov nevaren izdelek

Zdravje Zaradi nevarne sestavine odpoklicali izdelek

Bor

Bor se v naravi nahaja v različnih kemijskih oblikah. Uporablja se v industriji stekla, detergentov, v sredstvih za gašenje, farmaciji, kot pesticid, v umetnih gnojilih, kozmetiki. Visok vnos se kaže s prebavnimi motnjami, kožnimi spremembami in motnjami s strani centralnega živčnega sistema, pojasnjujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, NIJZ.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:22 2. Oktober 2018.

    ma pofukani kitajci pa njihova fake roba

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.