Pozor, novi odpoklic izdelka zaradi nevarne snovi

Foto: Profimedia
Koncentracija migracije bora...
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorat RS je na podlagi analize v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano iz prodaje odpoklical igračo sluz Dep Dino Slime v jajcu nemškega proizvajalca Depesche.

Ugotovljena koncentracija migracije bora v omenjeni igrači je namreč presegla določeno mejno vrednost, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje.

Foto: Zdravstveni Inšpektorat RS

 

Podatki o izdelku: 

  • Ime izdelka: Dep Dino Slime v jajcu
  • Št artikla: 005139
  • Serija: 5139-B
  • EAN: 4010070313999
  • Proizvajalec: Depesche, Vierlander Str. 14, 21502 Geesthacht, Nemčija
  • Distributer: Pikapoka d.o.o., Slomškova 3, 2250 Ptuj

Distributer kupcem svetuje, naj igrače ne uporabljajo in naj jo vrnejo na mesto nakupa.

Bor

Bor se v naravi nahaja v različnih kemijskih oblikah. Uporablja se v industriji stekla, detergentov, v sredstvih za gašenje, farmaciji, kot pesticid, v umetnih gnojilih, kozmetiki. Visok vnos se kaže s prebavnimi motnjami, kožnimi spremembami in motnjami s strani centralnega živčnega sistema, pojasnjujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, NIJZ. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.