Pozor, obvestilo ZPS o odpoklicu dveh izdelkov

Foto: Profimedia
Nevarna izdelka tudi v Sloveniji...
Oglej si celoten članek

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS)  obvešča o odpoklicu dveh nevarnih izdelkov. Prvi je otroški pulover in je na seznamu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX. ZPS dodaja, da je (bil) na voljo tudi v Sloveniji.

Foto: ZPS

Podatki o izdelku
Naziv: Otroški pulover
Tip: A7-912-2
Proizvajalec: Russell Athletic
Uvoznik / distributer: Intersport ISI, d.o.o., Cesta na Okroglo 3, 4202 Naklo
Poreklo: Kitajska

Krive so vezalke
Vezalke v predelu glave in vratu: skozi kapuco je speljana vezalka s prostima koncema. Izstopajoča prosta konca vezalk se med igro lahko zatakneta, kar predstavlja nevarnost (za)dušitve, zato je oblačilo ocenjeno kot nevaren proizvod, saj ne izpolnjuje zahtev Zakona o splošni varnosti proizvodov.

Ukrep
Distributer v Sloveniji je na poziv Tržnega inšpektorata Republike Slovenije oblačilo prostovoljno umaknil s trga.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to oblačilo doma, lahko sami odstranite vrvico. Pravico imate tudi, da oblačilo vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Odpoklic grelnika vode

Podatki o izdelku
Naziv: Grelnik vode 1L Elsay
Tip: FK-0908A
Blagovna znamka: Siplec
Proizvajalec: Siplec
Uvoznik / 1. distributer: Maridis d.o.o., Tržaška cesta 67/a, 2000 Maribor
Poreklo: Francija

Foto: ZPS

Nevarnost opeklin

Obstaja možnost, da okence s skalo, ki prikazuje nivo vode v grelniku odstopi, zaradi tega lahko pride do izlitje vrele vode. Obstaja nevarnost opeklin.

Ukrep
Prvi distributer je objavil prostovoljni odpoklic izdelka s trga.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta grelnik vode doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine. 

Alergeni Pozor, jajčne beljakovine v sirih

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.