Pozor, odpoklic nevarnega izdelka

Foto: ZPS
Foto: ZPS
Varovalna ograja ne izpolnjuje varnostnih zahtev.
Oglej si celoten članek

Vzrok za odpoklic varovalne ograje otroke Basic Twinfix je v pomanjkljivosti mehanizma za pritrditev ograje, saj ob ob večjem pritisku lahko pride do zrahljanja ograje in tveganje padca otroka po stopnicah, pojasnjujejo na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS), kjer so danes objavili odpoklic omenjenega izdelka. 

Podatki o izdelku

Naziv: Varovalna ograja za otroke Basic Twinfix
Znamka: Reer
Tip: Klemm – in Schraubgitter Basic
Art. št.: 46221
EAN: 4013283462218
Proizvajalec: Reer Gmbh, Mühlstraße 41, Leonberg, Nemčija
Uvoznik / Distributer: APOLLO d.o.o., Svetinci 35, Derstenik
Poreklo: Nemčija

Na ZPS pojasnjujejo, da je distributer na zahtevo tržne inšpekcije že obvestil svoje kupce o nevarnosti izdelka za otroke.

Tistim, ki imate ograjo doma pa ZPS svetuje, da je ne uporabljate več: "Lahko jo vrnete v prodajalno, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine ali novih stenskih nosilcev," dodajajo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.