Pozor, izdelek za dojenčke je lahko kontaminiran

Foto: Profimedia
Obstaja sum kontaminacije, zato so izdelek odpoklicali.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorat RS je preko sistema RASFF prejel obvestilo o odpoklicu živila za bolne dojenčke. Gre za živilo za posebne zdravstvene namene, namenjeno za dietetsko uravnavanje kronične ledvične bolezni pri dojenčkih, ki je (bilo) na voljo tudi v Sloveniji.

Foto: Zdravstveni inšpektorat

Podjetje MetaX Institut für Diaetetik GmbH iz Nemčije je izdelek umaknilo s prodaje, saj obstaja sum mikrobiološke kontaminacije, ki predstavlja tveganje za zdravje dojenčkov: "Izdelek spornih lotov je bil naprodaj le v nekaterih lekarnah," opozarja Zdravstveni inšpektrat RS. 
Potrošnikom, ki so navedeni izdelek kupili svetujejo, naj ga ne uporabljajo in naj ga vrnejo prodajalcu ali zavržejo. Številka serije in rok uporabnosti (MHD) sta na dnu pločevinke.

Podatki o izdelku:

Nephea Infant 400g

Serija / Rok uporabnosti: N/8016-INF / 16.01.2019

Serija / Rok uporabnosti: N/8038-INF / 02.07.2019

Zastopnik in distributer v Sloveniji: MagPharm d.o.o.,  Dunajska cesta 181, 1000 Ljubljana

Zdravje Odpoklic: Ta izdelek iz DM je lahko nevaren

Obvestilo! Kik odpoklical izdelek zaradi nevarne snovi

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.