Pozor, spet odpoklic potencialno nevarnega izdelka

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Razlog odpoklica je rakotvorna snov.
Oglej si celoten članek

Distributer Bayer je iz prodaje preventivno odpoklical prehransko dopolnilo Supradyn energija 50+ (30 filmsko obloženih tablet) nemškega proizvajalca Dragenopharm Apotheker Püschl zaradi prisotnosti 2-kloroetanola v seriji kalcijevega karbonata (CaCO3).

Serijska oznaka izdelka je 1E3575, rok uporabe pa 30. april 2023.

Za povrnitev kupnine naj kupci izdelek vrnejo v lekarno ali specializirano prodajalno, kjer so izdelek kupili, obvestilo o odpoklicu pa se nanaša izključno na izdelek z navedenimi podatki.

Zaradi pomanjkanja znanstvenih ugotovitev je 2-kloroetanol klasificiran kot enakovreden etilenoksidu in ocenjen kot potencialno zdravju škodljiv. Etilenoksid se smatra kot mutagen in rakotvoren že pri nizkih koncentracijah v hrani.

Foto: STA Supradyn

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:29 5. November 2021.

    Torej povsod v hrano dajejo rakotvorne snovi. Zahtevajte ne odkupnine, ampak odškodnino za prodajo strupa so dodali mediji vsem, ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.