Pozor! Ta izdelek za otroke ni primeren

Foto: Zdravstveni inšpektorat RS
Foto: Zdravstveni inšpektorat RS
Analize so pokazale, da vsebuje di-izononil ftalat v količinah, ki so večje od dovoljenih.
Oglej si celoten članek

Proizvajalec Seevil je odpoklical slinček, za katerega so analize pokazale, da v spodnjem plastificiranem delu vsebuje količine di-izononil ftalata, ki so večje od dovoljenih in lahko predstavljajo tveganje za zdravje. 

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije potrošnikom svetuje, da izdelka ne uporabljajo in ga vrnejo v trgovino, kjer so ga kupili. 

Inšpektorat je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora odvzel več vzorcev izdelkov za otroke, ki jih otrok lahko daje v usta, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Izdelki so bili analizirani v laboratorijih Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor in sicer na določene kemijske parametre ter  ustreznost označevanja.

Vzorec je bil ocenjen kot neskladen z Zakonom o splošni Varnosti proizvodov Ur.l.RS št.101/2003.

Ime izdelka: Seevil slinček
Št. artikla: 493010
EAN koda: 3830041544938
Proizvajalec: SeEVIL d.o.o., Straža; Hruševec 37; 8351 Straža

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.