Pozor! Ta napitek nevaren za alergike

Foto: Profimedia pomarančni sok
Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin obvešča o novem umiku živila s trga.
Oglej si celoten članek

V napitkih EnergySource z okusom gozdnih sadežev so ugotovili vsebnost sojinih in mlečnih beljakovin, ki predstavljajo tveganje za potrošnike z alergijo na mlečne in sojine beljakovine.

Na deklaraciji proizvoda ni opozorila za potrošnika, da proizvod vsebuje mleko in sojo, zato je potreben umik izdelka.

"Živilo ne predstavlja tveganja za običajnega potrošnika. Potrošnikom občutljivim na mlečne in sojine izdelke svetujemo, da živila ne zaužijejo ter se za vračilo izdelka, ki ga morda še imajo doma, obrnejo na mesto nakupa oziroma na posrednika," pravijo na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Izdelek je blagovne znamke HIGH5, s serijo in roki uporabe: L170218/1 – 12.06.2019 in L170218/2 – 13.06.2018, v 47-gramskih pakiranjih. Posrednik je TOPATLET, Samo Rakuša s. p.

Foto: UVHVVR Odpoklic

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.