Pozor, to živilo je lahko nevarno

Foto: Profimedia - fotografija je simbolična
Foto: Profimedia - fotografija je simbolična
Odvzeli so vzorec in ugotovili, da vsebuje gluten.
Oglej si celoten članek

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega nadzora nad alergeni in snovmi, ki povzročajo preobčutljivost v živilih, odvzela vzorec pripravljenega obroka z oznako »brez glutena« - Shawerma Wrap. V pripravljenem obroku, namenjenem osebam s preobčutljivostjo na gluten, so ugotovili prisotnost glutena.

Gre za izdelek Shawerma Wrap, piščanec na žaru z orientalskimi začimbami, tahiti omaka, sveža sezonska zelenjava, zavito v kruh brez glutena.

Slovenija Od četrtka ta novost v trgovinah

Proizvajalec je ASALA d.o.o., Gosposka ulica 30, 2000 Maribor, mesto vzorčenja pa MR. FALAFEL, Gosposka ulica 30, 2000 Maribor

 

"Živilo je nevarno za uživanje za populacijo s preobčutljivostjo na gluten," opozarjajo z UVHVVR.

UVHVVR je nosilcu živilske dejavnosti, MR. FALAFEL do odprave neskladji prepovedalo prodajo obrokov z oznako "brez glutena".

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.