Pozor, v izdelkih preveč snovi, ki lahko ogrozita vaše zdravje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Novo obvestilo zdravstvene inšpekcije.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorat RS obvešča, da podjetje Tedi v svojih prodajalnah po Sloveniji izvaja umik in odpoklic dveh lončkov za kavo. "Pri preskušanju vzorca enega od obeh izdelkov v Nemčiji je bila ugotovljena previsoka specifična migracija formaldehida in melamina iz izdelka, zato predstavlja tveganje za zdravje ljudi. Uvoznik iz Nemčije se je odločil, da preventivno umakne/odpokliče še podoben lonček," pojasnjujejo na inšpektoratu. 

Foto: Zdravstveni inšpektorat RS

 

Podatki o izdelku: 

  • Izdelek: Lonček za kavo na poti
  • Številka izdelkov: 26866003701000000300
  •                             60437003701000000300
  • Prodajalec: Tedi Betriebs d.o.o.,  v svojih prodajalnah po Sloveniji

Potrošnikom, ki so omenjeni izdelek kupili svetujejo, naj ga ne uporabljajo in naj ga vrnejo prodajalcu ali zavržejo.

Formaldehid

Gre za strupen, rakotvoren in alergen brezbarven plin ostrega vonja. Čeprav je dokazano škodljiv za zdravje ljudi, njegova proizvodnja iz leta v leto narašča. Formaldehid najdemo v pohištvu, talnih oblogah, izolaciji, kozmetičnih izdelkih. Prisoten je v izpušnih plinih, tobačnem dimu, v ozračje se sprošča med požari in je sestavni del smoga.

Melamin

Gre za snov, ki je v plastičnih posodah in v večjih količinah lahko povzroča okvaro ledvic.

Zdravje Mueller sporoča, da zaradi nevarnosti poškodb umika izdelek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.