Pozor, v živilu snov, ki je lahko zelo nevarna za človeka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Odpoklic je objavljen zaradi presežene najvišje dovoljene vsebnosti Ohratoksina A.
Oglej si celoten članek

Foto: ZPS Eurospin obvešča o odpoklicu rozin uvoženih iz Turčije. Odpoklic je objavljen zaradi presežene najvišje dovoljene vsebnosti Ohratoksina A, pojasnjujejo na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). 

Podatki o živilu
Ime in opis živila: ROZINE SULTANINA 250g
Lot: 450020556 14 1182
Rok uporabe: uporabno najmanj 30.3.2021
Neto količina: 250g
Poreklo : Turčija
Proizvajalec: Proizvedeno za Eurospin Italija s.p.a.
Prodajalec: Eurospin Eko d.o.o., Renški Podkraj 64, 5292 Renče

ZPS svetuje
V primeru, da imate to živilo doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Mikotoksini
Mikotoksine - strup - proizvajajo plesni in glive na živilih. Lahko nastanejo pri rastlini že v rastni fazi ali pozneje, med neprimernim skladiščenjem. Mikotoksini predstavljajo zdravstveno tveganje v primeru zaužitja večjih količin ali ponavljajočega uživanja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.