Pozor za bolnike s hipertenzijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Živo srebro se dvigne, krvni tlak pa pade.
Oglej si celoten članek

Ljudje, ki uporabljajo določena zdravila za zdravljenje hipertenzije, bi morali upoštevati, da je ob vročem vrmenu treba zmanjšati odmerek, opozarjajo strokovnjaki  nemške fundacije za srce.

Bolniki, ki jemljejo blokatorje angiotenzinske konvertaze (zaviralci ACE), diuretike, blokatorje angiotenzinskih receptorjev in blokatorje kalcijevih kanalov, bi morali k zdravniku, da jim preveri odmerjanje teh zdravil

Visoke temperature namreč lahko povzročijo padec krvnega tlaka, kar je v kombinaciji z zdravili za zdravljenje hipertenzije lahko nevarno za že tako oslabljeno srce.

PREBERITE ŠE: 

To lahko naredi hipertenizija

Strokovnjaki opozarjajo na težave, ki jih prinaša vročina, zato se držimo navodil.

Kar se vročine tiče, strokovnjaki srčnim bolnikom priporočajo posebno previdnost. Če je le mogoče, se je vročini treba izogniti, če to ne gre, pa si je treba nadeti svetla in zračna oblačila.

Zaradi distribucije krvi v telo in uravnjavanja telesne temperature mora srce v vročini hitreje in močneje delovati. Slabo ali bolno srce tako hitro postane preobremenjeno, sporočajo nemški kardiologi. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.