Pozor, zaradi možne okužbe Žito umika svoj znani izdelek

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V izdelku je bila ugotovljena možna okužba s hroščkom rilčkarjem.
Oglej si celoten članek

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin obvešča o odpoklicu ješprenja, proizvoda ljubljanskega podjetja Žito. "Na podlagi informacij s trga smo ugotovili, da se v izdelku ješprenj spodaj navedenih serij lahko naknadno razvije skrita okužba s hroščkom rilčkarjem, je pojasnila direktorica kakovosti pri skupini Žito Jelka Rozman.

Podatki o izdelku:

  • Ime: Ješprenj, BZ Zlato polje,
  • Lot: L181024, 500 g
  •        L181026, 1 kg
  • Rok uporabe 18.10. 2019
  • Poreklo: Slovenija

V kolikor v izdelkih opazite pojav drobnih hroščkov, izdelke lahko uporabite za krmo živali, jih zavržete, ali vrnete na prodajno mesto oziroma na naslov proizvajalca, še sporočajo z Žita in se vam opravičujejo za nevščenosti. 

Zdravje Pozor, na trgu nov nevarni izdelek

Odpoklic Pozor, v teh izdelkih je strupena snov

 

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:26 18. Januar 2019.

    Kakšno Žito. Mlinotest, še poslednji slovenski mlinar, je zakon !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.