Prihaja pametni krožnik

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ameriško start up podjetje je razvilo pametni krožnik, ki nam bo sporočal hranilno vrednost živil.
Oglej si celoten članek

Krožnik prihodnosti nam bo povedal, ali jemo preveč, sporoča italijanska tiskovna agencija Ansa. Gre za tako imenovani SmartPlate, ki ga je oblikovalo ameriško start up podjetje Fitly. Pametni krožnik ima integrirane tri kamere in tehnologijo za vizualno prepoznavanje. S tem identificira hrano, ki ste jo dali na krožnik, izračuna težo in prek aplikacije sporoči hranilno vrednost in število kalorij.

Ne bo potrebno vnašati podatkov

Namen izdelka je, da bo pomagal ljudem nadzirati vnos hranilnih vrednosti. Uporabniku ne bo potrebno vnesti nekaterih podatkov povezanih s hrano, kot je bilo to potrebno pri nekaterih aplikacijah za pametne telefone. Vse bo naredil krožnik sam, ki bo samodejno identificiral hrano. Ne bomo ga smeli dati v mikrovalovno pečico, bo pa imel dodatek za tiste, ki hrano pogrevajo na tak način. Iznajditelji si želijo, da bi pametni krožnik luč sveta ugledal poleti 2016, a bodo za to potrebna še sredstva. Prav zato so projekt prijavili na Kickstarter, kjer zbirajo sredstva. Potrebujejo sto tisoč dolarjev, do zdaj pa so jih zbrali 17 tisoč.

Več vsebin s področja zdravega življenja in alternative tudi na forumih med.over.net.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.