Raziskava pokazala, zakaj eni pari več seksajo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Znanstvenike zanimalo, zakaj eni pari enostavno več seksajo od drugih. Odgovor se skriva v karakterju.
Oglej si celoten članek

Za vsak partnerski odnos velja, da je edinstven, drugačen od drugega, čeprav se tudi na tem področju še kako radi primerjamo med seboj; predvsem kar se spolnega življenja tiče, čeprav strokovnjaki za spolnost in psihologi vztrajno ponavljajo, da je to brez pomena.

V novi študiji, objavljeni v Journal of Research, so raziskovalci Univerze na Floridi želeli odkriti, zakaj imajo eni pari veliko bolj pestro spolno življenje od drugih, zanimala pa jih je tudi stopnja zadovoljstva ob tem.

Foto: Profimedia srečen par

V študiji je sodelovalo 278 mladoporočenih heteroseksualnih parov, ki so jih spraševali o osebnostnih lastnostih, poleg tega pa so morali voditi še nekakšen dnevnik pogostosti spolnih odnosov.

Rezultati so pokazali, da so imeli ti pari v povprečju tri do štiri krat na 14 dni spolni odnos. Pobudniki za to so v glavnem moški, pogostost pa v glavnem odvisna od žensk oziroma njihovega značaja.

Tiste bolj radovedne in sproščene in nenazadnje tudi bolj odprte do tovrstnih osebnostnih testov, so pogosteje pripravljene na seks:

"Raziskava je pokazala, da imajo odprti in veseli pari spolne odnose v povprečju tri do štiri krat na teden, čeprav nismo prepričani, kaj se dogaja s tistimi, ki so že dlje časa poročeni," je pojasnila vodja raziskave, psihologinja Andrea L. Meltzer.

Foto: Profimedia seks

Kar se zadovoljstva tiče, so nevrotični moški manj srečni v domači postelji, kar pa za ženske ne velja, še ugotavlja študija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.