Razlike pri staranju moških in žensk

Foto: Profimedia
Obraz moškega in ženske se z leti spreminja na drugačen način, je potrdila raziskava strokovnjakov s kitajske akademije za znanost v Šanghaju, ki so jo objavili v NewScientist.
Oglej si celoten članek

V raziskavi so skenirali obraze 300 ljudi starih 45 let in jih primerjali med seboj. Ugotovili so, da se nekateri deli obraza spreminjajo podobno pri moških in ženskah. Pri obeh spolih se s starostjo nekoliko razširijo usta, pojavijo se tudi gube.

So pa deli obraza, ki se starajo različno.

Pri moških se z leti vidno poveča nos, na obrazu imajo tudi več podkožne maščobe. Pri mnogih se je spremenil tudi kot pri očeh.

Pri ženskah se zdi, da je obraz z leti bolj "mesnat", zlasti na licih in pod očmi. Poveča se tudi razdalja med nosom in usti.

Foto: Profimedia Moški in ženska

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.