Raztopina za izpiranje jagod

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Se jagode hitro pokvarijo? Preberite namige, da jih ne boste metali proč.
Oglej si celoten članek

Jagode veljajo za hitro pokvarljiv sadež. Najprej pojejte mehkejše in tiste, ki so morda že začele gniti. Tudi te so lahko še uporabne, le odstranite poškodovani del. Jagode vedno operite tik preden jih pojeste, saj se bodo sicer takoj pokvarile. Nujno jih shranite v hladilniku, saj visoke temperature prav tako botrujejo hitremu gnitju.

Jagode lahko tudi zmrznemo iz njih pa še mesece kasneje pripravimo kompot ali mlečni napitek. Zdrav mlečni napitek lahko pripravite tako, da zmiksate nekaj zmrznjenih jagod, dve zreli banani in nekaj mleka.

Jagode bodo ostale dlje sveže, če jih boste v skledi polili z raztopino desetih enot vode in ene enote jabolčnega kisa. Jagode nekajkrat premešajte z raztopino, nato pa odcedite in sperite z vodo. Kis bo uničil bakterije in plesen, takšne jagode se bodo v hladilniku ohranile tudi teden in več.  

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.