S tem boste zadišali ženskam

Foto: Profimedia Moški uporablja mobilni telefon na plaži
Jejte to hrano in ženskam boste bolj dišali ...
Oglej si celoten članek

Že večkrat smo pisali o tem, da nos in vonj vplivata na številne naše odločitve, čeprav se tega ne zavedamo. Z nosom si tako pomagamo tudi pri iskanju partnerja, številne raziskave so že dokazale, da igra vonj pomembno vlogo pri sami reprodukciji.

Veliko zelenjave in sadja 

Nedavna raziskava objavljena v Evolution and Human Behavior pa je ugotavljala, kateri moški vonj ženske najbolj privlači. Strokovnjaki in psihologi s Macquarie University iz Sydneya so dokazali, da ženske bolj privlači vonj moških, ki se pogosto prehranjujejo z živili bogatimi s karotenoidi.

Karotenoidi so močno obarvani rastlinski pigmenti z antioksidativnim delovanjem. V živilih prevladujejo alfa in beta karoten, lutein, zeaksantin, likopen. V korenju je denimo največ alfa in beta karotena, rdeča paprika vsebuje denimo likopen, ki ji daje intenzivno rdečo barvo ...

Moški, ki jedo veliko sadja in zelenjave, ter le zmerne količine maščob in beljakovin, so bili z vidika vonja bolje ocenjeni v primerjavi s tistimi, ki jedo veliko hidratov. Ženske so v raziskavi ocenjevale vonj potu moških prostovoljcev. 

Hrana Hrana, ki ubija spolno slo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.