Strokovna direktorica: V sedanjih razmerah ne zdrži več, zato je zahtevala razrešitev

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Anamarija Meglič vodstvo UKC prosila za razrešitev.
Oglej si celoten članek

Na UKC Ljubljana oziroma na otroški srčni kirurgiji se spet zapleta, tokrat je namreč odjeknila novica o odhodu strokovne direktorice Pediatrične klinike Anemarije Meglič, neuradno zaradi dogajanja okoli prihoda tujih kirurgov pediatrov oziroma njihovih pogodb.

Po poročanju Radia Slovenija direktorica odhaja, ker ne more zagotoviti ustrezne kadrovske zasedbe v službi za kardiologijo, stalne pripravljenosti pediatra kardiologa in konziliarne službe pediatra kardiologa na kliniki. 

Megličeva je vodenje pediatrične klinike prevzela od Rajka Kende septembra lani, do danes pa se je srečevala s številnimi težavami, predvsem s tem, kako zagotoviti normalno delovanje otroške srčne kirurgije. Svoj odstop je prvič podala že oktobra 2017, a so jo pregovorili, da je ostala.

Po informacijah spletnega Dela, Megličeva ne more poskrbeti za ustrezno, dobro zdravljenje otrok na kliniki. Megličeva naj bi našla subspecialista pediatra kardiologa iz BIH, ki bi z veseljem prišel in redno opravljal delo v službi za kardiologijo. Omenjen kardiolog že zdaj dobro sodeluje s kolegoma iz Zagreba, ki ju je Megličeva pridobila za interventne posege in interventno diagnostiko. Ker pa bi prišel iz neevropske države, ne more pridobiti licence za tukajšnje delo, poroča Delo. 

Strokovno vodenje prevzema Janez Jazbec

Da je strokovna direktorica podala prošnjo za rezrešitev so na UKC-ju potrdili in se ji ob tem zahvalili "za ves trud pri vodenju."

Foto: UKCLJ Dr. Janez Jazbec - Pediatrična klinika Ljubljana "Strokovno vodenje Pediatrične klinike po pooblastilu bo z jutrišnjim dnem, v petek, 22. junija 2018, prevzel prof. dr. Janez Jazbec, dr. med., sedanji namestnik strokovne direktorice Pediatrične klinike in predstojnik Kliničnega oddelka za otroško hematologijo in onkologijo na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana," sporoča vodstvo UKC Ljubljana.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.