Svetovna zdravstvena organizacija svari

Svetovna zdravstvena organizacija je vse države pozvala, naj ne izdajajo potrdil o imunosti.
Oglej si celoten članek

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) opozarja, da "ni dokaza", da so ljudje, ki so preboleli okužbo z novim koronavirusom in razvili protitelesa, zaščiteni pred novo okužbo z novim koronavirusom. Opozorilo so izdali po tem, ko je nekaj držav napovedalo, da razmišlja o izdaji tako imenovanih "potnih listov in potrdil o imunosti".

Strokovnjaki opozarjajo, da bi izdajanje takih potrdil lahko imelo obraten učinek od želenega. Ljudje, ki bi imeli potrdilo, bi namreč lahko opuščali potrebne ukrepe, poleg tega bi lahko nekatere omejitve ne veljale zanje. 

81 ljudi umrlo V petek število okuženih največje v zadnjih 9 dneh

Dosedanje raziskave so pokazale, da imajo ljudje, ki so preboleli covid-19, v krvi različno število protiteles. Nobena od raziskav za zdaj ni potrdila, ali prisotnost protiteles dejansko pomeni imunost. Na veliko vprašanj glede novega koronavirusa znanstveniki še nimajo odgovora. 

Odgovore na vprašanja o imunosti bi lahko imeli, ko bodo znani rezultati raziskav, ki so jih napovedali na primer v Nemčiji, Italiji in Veliki Britaniji. Testirali bodo večje število prebivalcev in v njihovi krvi iskali protitelesa. BBC navaja, da bodo v Veliki Britaniji leto dni vsak mesec testirali 25 tisoč ljudi.  

dezurni@zurnal24.s 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:18 26. April 2020.

    WHO z mafijskim majmunom na čelu naj seraje briga zase in svoje riti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.