Tako boste pojedli manj hrane

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Če desničarji jejo z levico in obratno, zaužijejo manj hrane, kažejo rezultati raziskave.
Oglej si celoten članek

Če jemo z nedominantno roko, zaužijemo manj hrane, je pokazala raziskava, ki so jo naredili na Univerzi Južna Kalifornija. Vzrok naj bi bil v večji pozornosti, ki jo z neavtomatiziranim načinom prehranjevanja namenjamo uživanju hrane, saj naj bi se svojih dejanj tako bolj zavedali.

Nadzor nad uživanjem hrane in njen manjši vnos posledično pripomoreta k manjši telesni teži, zaradi česar je lahko to tudi dopolnilo običajnim dietam. 

Kitajske palčke

Drugi način, ki pripomore k zavedanju nad našimi sicer avtomatiziranimi dejanji in nadzoru nad zaužito hrano, je uporaba japonskih žlic za juhe in kitajskih palčk za druge vrste jedi. Možgane pa lahko prelisičite tudi z uporabo golobjih krožnikov, ki dajejo vtis, da vsebujejo več hrane, kot dejansko jo. "Vse, kar vpliva na to, da ne "požremo" krožnika, je uporabno," ob tem pravi eksperimentalni psiholog z Univerze v Oxfordu Charles Spence

Foto: Shutterstock sushi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.