Tako jo boste oralno zadovoljili

Foto: Profimedias Orgazem
Za večino žensk je prav stimulacija klitorisa najboljši del seksa. Pa jo znate oralno obnoreti?
Oglej si celoten članek

Ženske, ki redno prejemajo oralni seks, so bolj zveste od tistih, ki ga ne prejemajo. To izhaja iz študije objavljene v Medical Daily, ki je bila opravljena na 243-ih prostovoljcih. Glavni razlog je v tem, da so te ženske preprosto bolj zadovoljne s svojimi partnerji. 

Seksologi ob tem trdijo, da se ob oralnem zadovoljevanju občutno izboljša tudi sam spolni akt s penetracijo, saj so ženske bolj vzburjene, spolovilo pa bolj vlažno. 

Podobno so strokovnjaki zaključili tudi v študiji objavljeni v znanstvenem časniku Journal of Reproductive Immunology, kjer so ugotavljali, zakaj moški iz evolucijskega vidika sploh oralno zadovoljujejo svojo partnerico. Iz študije izhaja, da gre enostavno zato, da je moškemu na ta način lažje zadovoljiti svojo partnerko. To prinaša čustvene prednosti, pa tudi evolucijske, saj je posledično manj nevarnosti za nezvestobo. 

Kako jo resnično oralno zadovoljiti

Predpogoj, da bo ženska med oralnim zadovoljevanjem resnično uživala je, da bo ob tem sproščena. To boste dosegli, če bo vedela, da v tem uživate. Če bo začutila, da vam je ob oralnem zadovoljevanju neprijetno, bo neprijetno tudi njej.

Ker je bila spolnost očitno prakticirana s strani vseh naših prednikov in ker je še danes pomemben del življenja, se vam pogovorov o spolnosti ni treba sramovati. Spregovorite z njo, kaj ji je všeč in česa si želi. Povejte ji, da vam je všeč njen vonj in njen okus, povejte in pokažite ji, kako vas to početje vzburja.

Glede same tehnike zadovoljevanja morate poznati žensko spolovilo in kje se nahaja klitoris, najobčutljivejša točka ženskega telesa. Predstavljajte si, da ima ščegetavček kar 8.000 živčnih končičev, moški penis pa jih ima kar za polovico manj. Zato bodite zelo previdni, saj jo lahko neprimerno stimuliranje tudi zaboli. 

Pri oralnem zadovoljevanju ne hitite takoj k spolovilu in ščegetavčku. Začnite z muckanjem, s poljubljanjem, sesanjem in božanjem njenih ostalih erogenih con. Pri obeh spolih so občutljive tudi bradavičke, ki so nekoliko manj občutljive pri moških, ter anus in ustnice. Največje razlike med spoloma se pojavijo pri arhaičnih erogenih conah, ki so na splošno veliko bolj občutljive pri ženskah. To so vrat, ušesa, ramena, roke in predel pod pazduho, trebuh in notranji del stegen.

Tako se postopoma približujte spolovilu in ga raziskujte. Ženske se med sabo razlikujejo tudi po tem, kaj jim najbolj ugaja. Zato jo spoznajte, opazujte njene odzive in se z njo po spolnem odnosu o tem pogovarjajte. Nekatere imajo raje nežne dotike, nekatere bo vzburjala že vaša sapa na spolovilu. Druge si bodo želele večje intenzitete in večje hitrosti. 

Če ne reagira preveč na stimulacijo klitorisa, rahlo pritisnite sramno kost da potegnete kapico klitorisa in odkrijete občutljiv vršiček. Bodite nežni, čuteči in ne hitite. Nekatere ženske potrebujejo več časa, da se sprostijo in doživijo orgazem. Ne bodite preveč entuziastični, da se ne utrudite. Ob stimulaciji klitorisa z usti pa lahko s prsti prodrete vanjo in stimulirate še točko G. 

Klitoris lahko vmes nežno sesate, lahko ga stimulirate z jezikom, pri določenem gibanju pa vztrajajte malce več časa, vsaj nekaj sekund. Če boste za stimulacijo uporabili spodnji del jezika, boste veliko bolj nežni. Če se vmes utrudite, lahko klitoris stimulirate z navlaženimi prsti. Nikakor pa se ne dotikajte klitorisa brez predhodne navlažitve.  

Zdravje Kako najdemo slovito točko G

anja.scuka@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.