Tako v naslednjih dneh lahko izberete cepivo

Foto: Epa
Foto: Epa
V naslednjih dneh se lahko povsod po Sloveniji cepite brez predhodne prijave.
Oglej si celoten članek

Ker je trenutno na razpolago dovolj cepiva, prehajamo na "bolj domač način cepljenje," je sporočil minister za zdravje Janez Poklukar.
Cepilni centri so prejeli večje količine cepiva, večinoma gre za cepivo AstraZeneca, ki ga je Sloveniji posodila Madžarska, zato bodo lahko organizirali dneve odprtih vrat, ko na cepljenje brez predhodnega naročanja, lahko pride kdorkoli. "Ključno je, da se prebivalci odločimo za cepljenje in naredimo majhen, solidaren korak za naše zdravje in življenje," je poudaril Poklukar.  

Na cepljenje lahko pride kdorkoli od kjerkoli in brez naročanja

Že danes in jutri lahko vsi zainteresirani pridejo na cepljenje v Trbovlje, Domžale, Lucijo, Pivko in Sežano. Jutri se nenaročeni lahko cepijo v Hrpeljah, Ilirski Bistrici, Cerknici, Postojni, Domžalah in Murski soboti. 

V Mariboru bodo nenaročene cepili 18. junija, v Ljubljani pa 19. in 20. junija. V Celju, kjer so kot prvi v državi organizirali množično cepljenje, bodo akcijo ponovili 14. in 21. junija. Podatke o terminih je mogoče najti na spletnih straneh zdravstvenih domov. V Domžalah bo na razpolago cepivo Janssen, v Trbovljah bo na razpolago cepivo Pfizer, v Luciji bosta na razpolago tako Pfizer kot Janssen. Na vseh ostalih cepilnih centrih se bo mogoče cepiti z AstraZeneco.  

Na cepljenje lahko pride kdor koli od koder koli, naročanje, razen za otroke, stare od 12 do 18 let, ni potrebno. Drugi odmerek cepiva cepljeni dobijo načeloma v istem cepilnem centru kot v prvem, po zagotovilih ministra za zdravje pa je možno spremembo cepilnega centra posameznikom tudi urediti.  

Prvi so brez naročanja cepili v Celju

Prvi so v državi organizirali cepljenje brez naročanja v Celju. Cepljenje je bilo med ljudmi zelo dobro sprejeto. Cepili so z vsemi štirimi cepivi, ki so na voljo v Sloveniji, največ zanimanja pa je bilo za cepivi Pfizerja in Moderne. V samo enem dnevu so cepili okoli 1300 ljudi. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 01:45 12. Junij 2021.

    Ma nabijem vam VSE po spisku - vse te novice, lažno pandemijo, cepiva in cepilne potne liste - nabijem vam …

  • 13:45 11. Junij 2021.

    Vsa cepiva imajo izredno sporno učinkovitost, varnost in kakovost. Na vsak način bi radi zameglili sliko... Ti ljudje so prostovoljci, …

  • 12:16 11. Junij 2021.

    Cepilni centri so prejeli večje količine cepiva, večinoma gre za cepivo AstraZeneca, ki ga je Sloveniji posodila Madžarska.....na isti strani …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.