Tako vas ne bodo več ignorirali

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Se slabo počutite, ko vas nekdo presliši in ignorira? Naredite temu konec.
Oglej si celoten članek

Partner, sodelavci ali otroci ... Včasih se zdi, kot bi govorili zidu. 

Da bi vas nekdo poslušal, pa ni treba kričati. Raziskave kažejo, da dobijo največ pozornosti ljudje, ki govorijo z globjim glasom. Ko boste naslednjič želeli, da vas nekdo posluša, le znižajte svoj glas.

Brali so iste stvari 

Strokovnjaki z Univerze v Illinoisu in Univerz British Columbia in Harvard, so ugotovili, da globina našega glasu igra pomembno vlogo pri tem, ali nas nekdo posluša ali ne.

Foto: Profimedia Učitelj v razredu  

 

Podatke so zbrali s pomočjo 274 prostovoljcev, ki so morali podajati informacije o različnih glasovih. Poslušali pa so ene in iste izjave, ki so jih brali ljudje z različnimi glasovi. Najbolj so poslušali tiste z globjim glasom, saj ti vzbujajo občutek moči, vpliva in prevlade. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.