Teh dveh živil nikar ne jejte

Foto: Profimedia
Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in vartsvo rastlin je bila s strani nosilca živilske dejavnosti obveščena o odpoklicu dveh živil.
Oglej si celoten članek

Gre za lešnike BIO ZONE in študentsko hrano BIO ZONE, ki jo najdemo v Mercatorjevih prodajalnah. Pakirani so v 150 in 200-gramske vrečke, lota 1012, 1013 in 6020 z vsemi roki uporabe.

Nosilci živilske dejavnosti, ki so vključeni v distribucijsko verigo zgoraj navedenega živila, izvajajo odpoklic zaradi presežene najvišje dovoljene vsebnosti aflatoksinov.

"Potrošniki naj živili ne zaužijejo. Za vračilo izdelka se naj obrnejo na mesto nakupa oziroma na zgoraj navedenega distributerja," so zaključili na upravi. 

Aflatoksini so naravno prisotni mikotoksini, ki jih proizvajajo glive iz rodu aspergilov (Aspergillus). Spadajo tudi med najbolj kancerogene snovi na svetu.

Foto: UVHVVR BIO ZONE

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 09:43 19. Julij 2017.

    BIO je v Sloveniji blagovna znamka, ki jo trgovci in predelovalci s pridom izrabljajo. Pri nas se izdelki/pridelki iz ekološke …

  • 15:22 2. Julij 2017.

    ....ko dozorijo bodo na domačem vrtu najboljši in kar je najbolj pomembno, BIO !!!

  • 10:32 1. Julij 2017.

    banda pokvarjena, izdajalska, zaprt pa obesit .....!!!, ....strupijo nas namerno....!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.