Teža pri moškem je odvisna tudi od otrok

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Teža je odvisna tudi od tega, ali moški živi v bližini svojih otrok ali ne.
Oglej si celoten članek

Novi očetje se zaradi prihoda otroka v povprečju zredijo za dva kilograma, so ugotovili strokovnjaki z Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Pri raziskavi so uporabili podatke s predhodne raziskave, ki je zavzela okoli deset tisoč najstnikov, te pa so spremljali do dopolnjenega tridesetega leta.

Tri skupine moških 

Udeleženci raziskave so bili porazdeljeni v tri skupine. V prvi so bili očetje, ki so živeli s svojimi otroki, v drugi skupini so bili očetje, ki so živeli ločeno od otrok, v tretji skupini so bili moški brez otrok.

V prvi skupini so se očetje v povprečju zredili za dva kilograma, v drugi skupini pa za kilogram in pol. Z leti so se sicer zredili tudi moški brez otrok, a v povprečju za 600 gramov.

“Rezultat je neodvisen od drugih dejavnikov kot je denimo status partnerja, izobrazba ali povprečen čas preživet pred televizijo,” pravi.  

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.