Težave na urologiji: "Pričakujem, da bodo preklicali odpoved"

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
UKC Maribor: Urologi in direktor zbližali stališča.
Oglej si celoten članek

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je s štirimi urologi, ki so decembra lani dali odpoved, načeloma doseglo dogovor, da ostanejo. "Dogovor z urologi je bil načeloma dosežen. Pričakujemo, da bodo urologi, ki so podali odpoved o zaposlitvi, to preklicali," so danes potrdili v bolnišnici.

Usoda Bratuša še ni znana

"V prihodnjih delovnih sestankih nadaljujemo pogovore na to temo," so še dodali. Druge podrobnosti niso znane. Tako ni jasno, s čim so zdravnike uspeli prepričati, da ostanejo, in kakšna bo usoda predstojnika oddelka za urologijo Dejana Bratuša, s katerim so prišli v konflikt.

Urologov ne manjka le na mariborskem koncu, ampak po vsej Sloveniji. Na ministrstvu za zdravje so po poročanju Dnevnika spomnili, da je bilo za področje urologije v zadnjih letih razpisanih celo več specializacij, kot je bilo potreb po urologih, ki so jih javljali iz bolnišnic. Zato kot kratkoročno rešitev predvidevajo tudi "uvoz" tujih zdravnikov.

Štirje urologi so dali odpoved pred božičnimi prazniki in to domnevno zaradi težavnega odnosa s predstojnikom Bratušem. Tako strokovna direktorica UKC Maribor Darja Arko kot Bratuš, ki je na položaju že sedem let, sta bila nad to potezo presenečena, saj da do lanskega poletja s tega oddelka ni bilo pritožb.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.