Težko verjeti, a vlakec smrti pomaga

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Ne boste verjeli, ampak pomaga. Raziskava pokazala, da v kar sedemdesetih odstotkih.
Oglej si celoten članek

V raziskavo se je podal urolog z ameriške univerze v Michiganu in to po tem, ko mu je eden od pacientov povedal, da se je v zabaviščnem parku Disney World znebil nadležnih ledvičnih kamnov:  "Imel sem celo pacienta, ki je po nekaj vožnjah izločil tri kamen,"  je povedal urolog David Wartinger.

Za potrditev študije se je še sam odpravil na vratolomne vožnje,  z umetno 3D ledvico v nahrbtniku, v katero  je vstavil tri kamne.

Rezultati so potrdili izkušnjo pacientov. Pa ne samo to, Wartinger je ugotovil, da sedenje na koncu vlaka najbolj poveča možnost za izločanje ( 64 odstotkov), medtem ko sedenje na začetku ta učinkek zmanjša za 16 odstotkov. 

"Uporabili smo 174 ledvičnih kamnov vseh oblik in velikosti, da ugotovimo, kakšne vožnje imajo največje učinke, " je pojasnil urolog in dodal, da so v ta namen najboljši staromodni vlakci z več zavoji.

Foto: Žurnal24 Podobno kot razgledna kolesa tudi strašljivi in hkrati zabavni vlakci smrti ves Vlakci z neverjetnimi pospeški in hitrostmi namreč ne pomagajo dosti, G- sila ( težnostni pospešek) po njegovem zavira kamen pri izločanju.

Kot navaja Science Daily, je vožnja z vlakci v primeru, da trpite zaradi ledvičnih kamnov, vsekakor dobra alternativa zdravljenju, seveda za tiste, ki ste sicer zdravi. Obisk zabaviščnega parka pa priporočajo enkrat ne leto. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.