To rastlino bi morali uživati vsako jutro še pred zajtrkom

Foto: Profimedia Netresk, ušesnik Foto: Profimedia Netresk, ušesnik Foto: Profimedia Netresk, ušesnik
Za krepitev imunskega sistema uživajte netresk z medom.
Oglej si celoten članek

Netresk je sicer v Sloveniji poznana rastlina, a bolj za okrasne namene. V zdravstvene namene se jo večinoma uporablja le za pomoč pri zdravljenju vnetih ušes (od tod izhaja tudi drugo ime za netresk, ušesnik). 

Dejstvo pa je, da je netresk učinkovit pri različnih kožnih težavah, smiselno pa je tudi uživanje delov rastline. 

Sveže zdrobljeni listi ali sveže iztisnjen sok blagodejno delujejo na bradavice, razjede, rane in opekline, kurja očesa, pege, pa tudi na boleča mesta po pikih žuželk.

Izkazalo se je tudi, da je sok netreska v kombinaciji z medom še posebej učinkovit pri krepitvi imunosti, cistah, prebavnih motnjah, smiselno ga je uživati tudi pri zaprtju.

Foto: Profimedia Netresk In recept? 300 gramov sesekljanih svežih listov zmešamo s 500 gramov medu, preložimo v kozarec, pokrijemo, zavijemo v folijo in hranimo v hladilniku. Vsako jutro pol ure pred zajtrkom in kavo zaužijemo eno čajno žličko, priporočljivo pa je tudi, da pol ure po tem eliksirju ne jemo in ne pijemo ničesar. Ta odlična mešanica spodbuja tudi izločanje toksinov iz telesa.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:28 9. Maj 2024.

    Kje dobite take hude “strokovnjake“,ki vse vejo, ne moreš verjet

  • 05:12 9. Maj 2024.

    300 g so praktično vsi moji natreski - torej bi pojedla svoje rože in ostala brez. Da kakšna reč deluje, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.