To so za okužbo najbolj nevarne občine

Foto: Epa koronavirus Hrvaška Foto: Profimedia Gostinski lokal v času koronavirusa
V Ljubljani je kar sto aktivnih primerov, a ker ima Mestna občina Ljubljana skoraj tristo tisoč prebivalcev, je kazalnik števila aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev 33,8, kar pomeni, da še ne gre za epidemiološko nevarno občino.
Oglej si celoten članek

Med občinami, ki imajo pet ali več aktivnih primerov, je po tem kazalniku daleč najbolj nevarna občina Velike Lašče, kar 340. Ima sicer le 15 primerov, a tudi manj kot 4500 prebivalcev, kar pomeni, da je potrjeno okužen približno vsak tristoti prebivalec.

Nad mejo 40, kjer so nevarna okolja, so še Lendava, Dravograd, Rogaška Slatina, Sevnica, Ig, Šentjur, Murska Sobota, Tržič in Kranj.

Ob tem velja opozoriti, da je kazalnik namenjen uvrščanju držav na seznam varnih (deset ali manj) in nevarnih (40 ali več), zato je v primeru majhnega števila prebivalcev manj uporaben. Tako na primer občina z dva tisoč prebivalci postane nevarna že, če ima le en aktiven primer.

Le ena regija je zelena

Pogled na regije pokaže, da so okužbe precej enakomerno porazdeljene po vseh regijah. Tako nobena ni v rdečem, Posavska je sicer čisto na meji, le ena regija pa je v zelenem območju, to je Goriška. Celotna Slovenija ima sicer po podatkih, objavljenih 4. septembra, 24 aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:21 5. September 2020.

    Ne vem zakaj imam občutek, da je glavni namen tega prispevka pri ljudeh vzbuditi lažni občutek o varni Ljubljani!? Množica …

  • 14:08 5. September 2020.

    [ razvrščene so po absolutnem številu aktivnih primerov ] Niti slučajno.

  • 11:20 5. September 2020.

    Se ni nič za čuditi,včeraj popoldne se je namreč proti hrvaški valilo avtomobilov s pretežno ljubljanskega in kranjskega registerskega območja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.