Toliko kalorij vsebuje kuhanček

Foto: Žurnal24 Dišeče kuhano vino
Priljubljena praznična pijača in njene kalorije ...
Oglej si celoten članek

Kuhanček ali kuhano vino je priljubljena pijača v zimskem in predprazničnem času, saj je toplo, sladko in lepo diši po cimetu. Je pa ta pijača tudi zelo redilna, dva decilitra vsebujeta okoli 200 kcal. 

Energijska bomba

Vsi vemo, da so tudi sicer alkoholne pijače prave kalorične bombe, deciliter rdečega polsuhega vina denimo vsebuje 78 kcal, decilitel polsuhega belega pa 74 kcal. Penina ima denimo še več kalorij, le deciliter te pijače vsebuje 80 kcal. 

Ne čudi torej dejstvo, da ima kuhanček visoko energijsko vrednost, saj vsebuje tudi veliko sladkorja. Ob shujševalnih dietah bodite zmerni tako z alkoholom kot tudi s sladko praznično pijačo. 

Magazin Recepti za okusno kuhano vino

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.