Toliko paste je povsem dovolj

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Za temeljito umivanje zob potrebujemo le malo zobne paste.
Oglej si celoten članek

Koliko zobne paste stisnete na zobno ščetko? Če se zgledujete po oglasih, kjer s pasto velikodušno prekrijejo celotno dolžino ščetin, ste je zagotovo uporabili več kot je potrebuje odrasla oseba – in veliko preveč, kot je potrebuje otrok.

Količina zobne paste naj ne bo večja od malega zrna graha, svetujejo zobozdravniki. Preveč zobne paste namreč ni samo neprijetno, je tudi škodljivo.

Sproži lahko zobno fluorozo, stanje, ki na koncu privede do obarvanja zob. Pri otrocih lahko fluoroza povzroči tudi nepravilno strukturo stalnih zob.

Držite se načela, manj je več

Foto: Profimedia umivanje zob

Nasploh je preveč zobne paste neprijetno predvsem za otroke. Tisti manjši imajo težave pri izpljuvanju odvečne pene, kar pomeni prepogosto zaužitje zobne paste, s tem pa zobno fluorozo.

Starši naj zato vedno nadzirajo otroke med ščetkanjem, opozarjajo zobozdravniki. 

Preberite še:

Da jim bo umivanje zob zabavno

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.