Trajanje ljubezni zapisano v možganih

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Trdnejša naj bi bila tista razmerja, kjer možgani prepoznavajo vizualno lepoto partnerja.
Oglej si celoten članek

Moč in trajanje ljubezni sta zapisana v možganih. Tako ugotavlja raziskava Univerze Brown iz Providenca, ki je s pomočjo magnetne resonance zaznala velike razlike pri aktivaciji možganov med pari v resnejših ali bolj krhkih partnerskih zvezah.

Pomembna vizualna lepota 

Razmerja so se izkazala za veliko bolj trdna in trajnejša pri tistih parih, kjer so bili možgani ob prisotnosti partnerja aktivnejši v tistem delu, kjer se odzivajo na vizualno lepoto, piše italijanski Focus. Hkrati je bila aktivnost v možganih nižja v tistem delu, ki je občutljiv na občutek kritičnosti. To dokazuje, da je ljubezen močnejša, ko imamo o zunanjem izgledu partnerja pozitivno mnenje in ko imamo navado, da sproti rešujemo konflikte, so zaključili znanstveniki. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.