Treniranje v bazenu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bralca je zanimalo, kako naj poteka njegov trening v bazenu.
Oglej si celoten članek

Enkrat na teden bi si rad privoščil trening v bazenu. Koliko časa naj plavam in kako okvirno naj bi izgledal tak trening? Je v redu, če umirjeno plavam pol ure?

Odgovarja Miha Šumak, osebni trener ŠUS Eurofitness&FormaNatura.

Vse je odvisno od vašega cilja, kaj želite s tovrstnim treningom doseči. Želite z njim povečati vzdržljivost, izboljšati tehniko plavanja, pridobiti moč, hitrost ali bi plavali zgolj za sprostitveni terning? Za rekreativnega plavalca je zmerni tempo plavanja takšen, da bi brez postanka v tridesetih minutah preplaval dolžino enega kilometra. Tovrsten trening ni namenjen moči, temveč vzdržljivosti, hkrati pa ni prenaporen za kakršnokoli kombinacijo z morebitnimi ostalimi naknadnimi aktivnostmi.

Zgolj v informacijo naj povem, da letni cikel plavalnega treninga zajema nekje do pet treningov 
na teden. Seveda se v sklopu teh treningov najprej pridobiva tako imenovana baza v sklopu katere plavalec pridobi vzdržljivost, izboljševanje tehnike, kjer se izboljšuje koordinacija gibanja in posledično sama tehnika, ter moč in hitrost. Seveda v spremstvu trenerja. Predlagam, da si tudi v vašem primeru, četudi boste plavali zgolj trideset minut na teden, privoščite nekaj ur z osebnim plavalnim trenerjem, saj vam bo le ta s svojo strokovno usposobljenostjo pomagal čim bolj izkoristiti vaših trideset minut v bazenu.

Tukaj lahko preberete še ostale nasvete športnega trenerja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.