Trenutek, ko je prvič zaslišala mamin glas

Foto: You tube
Foto: You tube
Videoposnetek prikazuje čustveno obarvan trenutek, ko je dekle, ki je dobilo polžev vsadek, pri 14-letih prvič jasno zaslišalo mamin glas.
Oglej si celoten članek

Sedaj 14-letna Breanna iz Houstona v Texasu je od ranega otroštva nosila slušni aparat, s pomočjo katerega je slišala le zamolkle glasove ter si pri sporazumevanju pomagala tako, da je brala z ustnic. 

Končno je dobila polžev vsadek, s katerim lahko jasno sliši glasove. 

Videokamera je ujela čustven trenutek, ko je dekle prvič jasno zaslišalo materin glas. Na posnetku se k dekletu najprej obrne zdravstvena delavka in jo vpraša, če lahko sliši njen glas. 

Spet sliši

"Ja," pravi Brenna v smehu. 

Nato se oglasi njena mama Melissa: "Lahko slišiš moj glas?"

Brenna se zasmeji in reče: "Ja!" Nato jo preplavi val čustev in začne jokati. 

Brenna je imela težave s sluhom že od rojstva, pri dveh letih je dobila slušni aparat, a kljub temu ni dobro slišala. Njen sluh se je s časom še poslabšal, tako da ji slušni aparat ni več veliko pomagal pri razumevanju govora. 

Nadomestek za okvarjene celice

S pomočjo polževega vsadka, ki so ji ga vstavili v Centru za govor in sluh v Houstonu, se bo spet lahko normalno sporazumevala. 

Polžev vsadek je elektronska naprava, ki nadomesti okvarjene celice notranjega ušesa (polža). Zvok iz okolice pretvarja v električne impulze in jih prenese neposredno na slušni živec.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.