Tudi to je dolgoročna posledica krize

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V raziskavi so spremljali 1,7 milijona šoloobveznih otrok in prišli do zanimivih ugotovitev.
Oglej si celoten članek

Recesija in brezposelnost staršev sta močno povezni s prekomerno težo otrok, je ugotovila raziskava objvaljena v Journal of Epidemiology and Community Health, ki jo je vodila Vanessa Oddo iz Univerze v Baltimoru.

Glede na izsledke raziskave so zelo vidne dolgoročne posledice finančne krize in brezposelnosti staršev. Otroci s prekomerno telesno težo imajo namreč težave z debelostjo tudi v odrasli dobi, kar ima negativne posledice tudi na zdravje.

Ustalil pri 37 odstotkih 

V raziskavi so spremljali 1,7 milijona šoloobveznih otrok. Spremljali so njihove podatke o teži tudi v letih med krizo med letoma 2008 in 2012. 

Ugotovili so, da je imelo leta 2008 na začetku gospodarske krize okoli 28 odstotkov otrok prekomerno telesno težo. Ta delež se je do leta 2009 povečal na 40 odstotkov in se nekako ustalil pri 37 odstotkih leta 2012.

Strokovnjaki so zaključili, da je manjša stopnja brezposelnosti za 5,4 odstotka povečala tveganje za debelost pri otrocih za 21 odstotkov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.