Učenje jezika že v maternici

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ne jokajo vsi otroci na enak način. Strokovnjaki so ugotovili, da je način joka povezan tudi z jezikom matere, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.
Oglej si celoten članek

Strokovjaki z nemške Univerze v Wuezburgu so analizirali podatke 21 nemških otrok in 21 otrok iz Kameruna. Ugotovili so, da je jok zelo različen glede na jezik matere.

Otroci iz Kameruna so denimo med jokom veliko bolj menjali nizke in visoke tone. Razliko v joku so prav tako zapazili pri dojenčkih s Kitajske. “Njihov jok je bolj podoben petju,” je povedala avtorica raziskave profesorica Kathleen Wermke.

Pomembno tudi čebljanje 

Strokovnjaki zato menijo, da se učenje jezika v resnici začne, še preden se jezika res učimo. Čeprav je zelo pomembno tudi čebljanje, so strokovnjaki prepričani, da se učni proces začne že v sami maternici.

Foto: Shutterstock nosečnica

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.