UKC Ljubljana: Pred novim direktorjem veliko izzivov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Poklukar prevzel vodenje UKC Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Novi generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Janez Poklukar je danes od v. d. generalnega direktorja Teodorja Žepiča uradno prevzel vodenje osrednje slovenske bolnišnice, so sporočili iz UKC Ljubljana. Ob nastopu štiriletnega mandata se je Poklukar že sestal z ožjimi sodelavci.

"Vodenje UKC Ljubljana predstavlja veliko odgovornost, saj je UKC terciarna ustanova nacionalnega pomena, ki na številnih področjih skrbi za dva milijona prebivalcev. Ne bo lahko. Ne jemljem tega kot breme, ampak kot velik izziv," je ob nastopu mandata povedal Poklukar, ki se je Teodorju Žepiču zahvalil za uspešno delo.

Žepič pa je, kot so sporočili iz UKC Ljubljana, povedal, da so v štirih mesecih nadaljevali vse načrtovane projekte ter se zahvalil svoji ekipi za uspešno delo in sodelovanje. Novi generalni direktor po njegovih besedah prihaja v zahtevno strokovno in poslovno okolje, kjer ga čaka veliko izzivov.

Poklukar, ki je po izobrazbi zdravnik, na čelo osrednje slovenske bolnišnice prihaja z mesta direktorja jeseniške bolnišnice, ki jo je vodil pet let in jo je uspel potegniti iz rdečih številk. Podoben izziv, a v bistveno večjem obsegu, ga čaka tudi v UKC, ki se že več let sooča z izgubo. V zadnjem desetletju je pozitivno posloval leta 2008 in 2017, ko je začel veljati interventni zakon za sanacijo bolnišnic. Lansko leto je končal z 22,4 milijona evrov primanjkljaja.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:43 1. Avgust 2019.

    Ker sem naperjen proti lopovskim elitam so mi v SB.Celje dializa preprecevali in nagajali da sem prisel na cakalno listo …

  • 17:37 1. Avgust 2019.

    Saj ne odloca direktor temvec politika!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.