Ukinjajo brezplačni hitri test

Foto: Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Foto: Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Izjema bo veljala le za tiste, ki se jih po priporočilih ne sme cepiti.
Oglej si celoten članek

V Nemčiji so se vlada in dežele strinjale, da bodo 11. oktobra ukinile brezplačne hitre teste na novi koronavirus, poroča več nemških medijev ob sklicevanju na udeležence pogovorov. Izjema bo veljala za tiste, ki se jih po priporočilih ne sme cepiti.

Za uvedbo plačljivih testiranj so se dogovorili, ker se je do sedaj že vsak prebivalec imel možnost cepiti, država oz. davkoplačevalci pa ne morejo trajno nositi bremena stroškov vseh testiranj, poroča portal informativne oddaje Tagesschau.

Odpravo brezplačnih testiranj je že pred tem predlagal minister za zdravje Jens Spahn. Do načrta so sicer kritični v socialnih združenjih, saj da bo to najbolj prizadelo revnejša gospodinjstva, ki bodo odrezana od javnega življenja.

Razpravljajo še o drugih omejitvah

Nemška kanclerka Angela Merkel skupaj z voditelji zveznih dežel razpravlja še o drugih omejitvenih ukrepih za jesen in zimo. Med drugim je na mizi predlog o omejitvah za necepljene. Glede na predlog vlade bi že od avgusta dalje dostop do večine storitev dovolili le cepljenim, prebolelim ali testiranim osebam. To bi med drugim veljalo za obiske bolnišnic, domov starejših, prireditve, verske obrede, fitnese, hotele in notranje prostore restavracij. V primeru nizke incidence okužb bi lahko dežele odpravile to pravilo.

Na današnjem srečanju pa so se udeleženci tudi strinjali glede oblikovanja kriznega sklada v višini 30 milijard evrov za pomoč prizadetih v smrtonosnih poplavah na zahodu Nemčije v sredini julija, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.