Umrl, potem ko ga je polizal pes

Foto: Profimedia
Zdravniki opozarjajo lastnike.
Oglej si celoten članek

63-letni Nemec je umrl zaradi redkega zapleta z infekcijo, ki jo je dobil potem ko ga je polizal njegov pes. Gre za infekcijo z bakterijo Capnocytophaga canimorsus, ki se običajno nahaja v ustih psov in mačk, na ljudi pa se prenaša izredno redko, najpogosteje z ugrizom, je o primeru poročal CNN.

V dotičnem primeru pes sicer ni ugriznil svojega lastnika. Po nenavadnem primeru so zdravniki v Nemčiji opozorili lastnike domačih živali, da poiščejo nujno zdravniško pomoč, če opazijo simptome, ki spominjajo na gripo.

Poročilo o primeru so prejšnji mesec objavili v strokovnem časopisu The European Journal of Case Reports in Internal Medicine, v katerem so navedli tudi, da je pacient umrl 16-ti dan po začetku zdravljenja. Zdravili so ga z antibiotiki. Najpej je imel simptome gripe, nato se je pri njemu razvila sepsa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.