Upočasnil se je proces staranja

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V raziskavi ugotavljajo, kako lahko poskrbimo za mlajši videz in boljše počutje.
Oglej si celoten članek

Živahna hoja le 25 minut na dan lahko podaljša življenjsko dobo za sedem let pravi nemška raziskava, ki so jo predstavili na letnem Evropskem kardiološkem združenju, ki je potekalo v Londonu.

Krvni vzorci 

Zmerna vadba lahko prepolovi tveganje za smrt zaradi srčnega napada med 50-im in 60-im letom, veliko pa prispeva tudi k počasnejšemu staranju.

Glede na rezultate raziskave na Univerzi Saarland, ki so jo delali na vzorcu 70-ih ljudi starih med 30 in 60 let, je kombinacija zmerne in intenzivne vadbe močno izboljšala rezultate njihovih krvnih vzorcev. Pri teh se je namreč upočasnil proces staranja in se je aktiviral proces obnove DNK.

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.