V enem tednu takšen preobrat

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V primerjavi s prejšnjim petkom se je tokrat število novih primerov znižalo skoraj za petino.
Oglej si celoten članek

V petek je bilo opravljenih 1.562 testov PCR in 12.254 hitrih antigenskih testov, s katerimi so potrdili 2.358 novih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2. NIJZ ocenjuje, da je v državi trenutno aktivnih 37.353 primerov. 

Štirinajstdnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev trenutno znaša 1.770, medtem ko povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh znaša 2.453. 

Število v petek potrjenih primerov je za dobrih 19 odstotkov nižje kot prejšnji petek. Število okužb je v tem tednu v primerjavi s prejšnjim konstantno padalo. Od ponedeljka do petka je bilo potrjenih 14.955 novih primerov, medtem ko je v enakem obdobju prejšnjega tedna to število znašalo 17.465.

Razmere so trenutno najslabše v goriški regiji, kjer je sedemdnevno povprečje novih primerov najvišje. Sledita koroška in jugovzhodna Slovenija. Najugodnejše so razmere v savinjski in gorenjski regiji. 

Še naprej se znižuje število hospitaliziranih ljudi, ki so zboleli za covidom-19. Po podatkih Sledilnika je trenutno v bolnišnicah 265 bolnikov, ki imajo covid-19, od tega 39 v enotah intenzivne terapije. V primerjavi z dnem pred tem se je zmanjšalo število hospitaliziranih za dobrih 8 odstotkov. Umrlo je pet ljudi, ki so zboleli za covidom-19. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:11 2. April 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.