V Italiji preplah zaradi pljučnice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V enem tednu so zabeležili 150 primerov, zato ljudi pozivajo k previdnosti.
Oglej si celoten članek

Italijanske oblasti so izdale zdravstveno opozorilo, ker so na severu države, večinoma v krajih blizu mesta Brescia, v tednu dni zabeležili 150 primerov pljučnice. Sumijo, da je virus, ki povzroča vnetje pljuč, prisoten v vodi, zato so iz vodovodnega omrežja vzeli več vzorcev. Rezultati analize bodo predvidoma znani v prihodnjih dneh.

Bolnišnice so v več občinah južno in zahodno od Brescie potrdile 121 primerov pljučnice, je sporočil predstavnik zdravstvenih oblasti Lombardije Giulio Galera. Poročilo splošnih zdravnikov pa kaže, da je bilo na tem območju prizadetih še najmanj 30 ljudi.

Lokalni mediji so poročali, da bodo patologi opravili obdukcijo 69-letne ženske in 85-letnega moškega, ki sta umrla minuli teden, da bi ugotovili, ali je bila njuna smrt posledica pljučnice.

Zdravstvene oblasti so prebivalce pozvale k previdnosti. Med drugim so jim svetovali, naj razkužijo filtre na vodovodnih pipah in šobe tušev ter naj pred njihovo uporabo pustijo dlje časa teči vročo vodo, medtem pa naj imajo odprta okna.

Pljučnico navadno povzročijo bakterije in virusi, včasih pa tudi drugi mikroorganizmi. Bolezen je lahko tudi smrtno nevarna, še posebej ogroženi so starejši in tisti s šibkim zdravjem.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.